Hírek, újdonságok
HírekSikertörténetekMinősítésekPartnerek

OpenScape Business X1

Egységes kommunikációs megoldás kis vállalkozások számára.


OpenScape Desk Phone IP 35G

A felhasználóbarát OpenScape deskphone készülékek ergonomikus, modern, helytakarékos kialakításuk mellett kristálytiszta hangminőséget és széles körű szolgáltatásokat nyújtanak minden irodai környezeben. Elérhető HFA és SIP kivitelekben.


Nemzetközi piacon

A RUUKKI, a nemzetközi acélipari konszern magyarországi leányvállalatánál elvégzett távközlési feladatok a MediKommunikáció egyik legsikeresebb projektjei közé tartozik.

A vállalatról

A több mint 50 éves múlttal rendelkező, a finnországi Helsinkiben székelő nemzetközi vállalat acélipari termékek gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. A vállalat fém alapú komponenseket és rendszereket, továbbá integrált rendszereket biztosít az építőipar és a gépipar számára szerte a világon. Termékeinek felhasználási területe széleskörű: kezdve az áruházak és csarnokok építésekor használt fémvázas szerkezetektől, a fém alapanyagú markolókon és bányagépeken át, egészen a fém alapú komponensekkel rendelkező buszokig. A cégcsoport 27 országban van jelen, s mintegy 11 700 fő munkatársat foglalkoztat. Az eredetileg Rautaruukki néven működő vállalat 2004-ben változtatta nevét RUUKKI-ra.
 
A RUUKKI Hungary Kft., a vállalat magyarországi leányvállalata 1998 óta a finn Rautaruukki acélkonszern tagja. A nyolc országot, köztük Magyarországot is magában foglaló közép-európai térség informatikai vezetése egy kézben összpontosul, méghozzá a magyarországi leányvállalatnál. Az anyavállalat expanziós politikájának eredményeképpen létrejövő régiós fejlesztések Gyenis Róbert közép-európai informatikai vezető irányításával valósultak meg. 2005-től újabb leányvállalatok kerültek a cégcsoportba, így több gyártóüzem épült és gyártósor került át a térségbe. Az összesen 1200 főt foglalkoztató közép-európai leányvállalatok informatikai és telekommunikációs szolgáltatásának megoldása igazi kihívásnak minősült – minden tekintetben.
 
A projekt
 
Gyenis Róbert szerint magasra állították a mércét az informatikai és telekommunikációs szolgáltatóval szemben. Elsősorban olyan céget kerestek, mely komplett telefonszolgáltatást nyújt, s leköveti a RUUKKI dinamikus piaci változásait, akár hardver oldalról is. Ha egy új gyár települ a térségbe, záros határidőn belül be tudják üzemelni, ha a későbbiekben szükséges, akár távolról el tudják végezni a karbantartást, s amennyiben bővítésre kerül sor, le tudják követni a moduláris változásokat. Ezen kívül fontos szempont volt még a rugalmasság, kompatibilitás, hétvégi, irodai munkán kívüli munkavégzés és a forgalmazott termékmárka is. Mivel a RUUKKI 2006-ban építette első magyarországi gyárát, s további gyárak építését is tervezték, így csak olyan szolgáltató jöhetett szóba, aki mindezen változásokat a jövőben is le tudta követni.
 
MediKommunikáció - a szolgáltató
 
A MediKommunikáció szolgáltatási csomagja az ár-érték arányt tekintve, valamint gyors és rugalmas ügyfélkezelése miatt előnyt élvezett a többi versenyben lévő szolgáltatóval szemben, így rájuk esett a RUUKKI választása. A távközlési berendezések forgalmazására, telepítésére és karbantartására specializálódott MediKommunikáció az elvárásoknak megfelelően német SIEMENS termékekkel valósította meg a projektet, melyet a későbbiek folyamán, a RUUKKI piaci terjeszkedésének eredményeképpen további projektfelkérések követtek. A MediKommunikáció rendkívül magas minőségi szolgáltatásának, illetve a csúcsminőségű termékeknek köszönhetően a RUUKKI jelentős költségcsökkentést ért el, s az új, modulárisan bővíthető termékekkel bármilyen módosítást - jelen esetben több különböző telephely összekötését is - sikeresen meg tudta valósítani.
 
“Már az első telepítéskor beigazolódott, jól választottunk”, mondta Gyenis Róbert. “Egy hétvége alatt több mint 500 telefonmellék üzembe helyezését megoldotta a MediKommunikáció. Ez a gyorsaság nem volt mindennapi teljesítmény”, állította az informatikai vezető, majd hozzátette, “innentől kezdve nem volt kétséges, hogy kiemelt romániai projektjeink, és a további szakmunkák kivitelezésére is őket kérjük fel. Kitűnő a projektmenedzsmentjük, így a RUUKKI részére mind a mai napig precíz, minőségi munkát végeznek”.
 

MediKommunikáció - sikeres projektek

 
2006
  • A RUUKKI biatorbágyi gyárában Siemens HiPath 3750 kis rendszer telepítése, üzemeltetése.
2007
  • A RUUKKI jászberényi gyárában kis rendszerről Siemens HiPath 4000 nagy rendszerre átálláskor termék eladása, telepítése, üzemeltetése, hitelfinanszírozás; majd fél évvel később a külső telephely és a központi gyáregység mikrohullámmal történő összekötése.
  • A RUUKKI romániai telephelyén Siemens HiPath 3550 kis rendszer bérbeadása, üzemeltetése.
2008
  • A RUUKKI Románia bukaresti telephelyén HiPath 4000 nagy rendszer IP alapú, SIP-es rendszer telepítése, üzemeltetése.
  • A RUUKKI Hungary budapesti telephelyén HiPath 3800 kis rendszer telepítése, üzemeltetése, hitelfinanszírozás.
2009
  • A RUUKKI Románia kis központok áttelepítése, üzemeltetése.
2010
  • A RUUKKI Hungary budapesti és a biatorbágyi telephelyek összevonása miatt egy modernebb új eszköz, a HiPath 3800 kibővítése és újratelepítése a biatorbágyi telephelyen.
2011
  • Meglévő SIEMENS rendszerek folyamatos karbantartása.


A RUUKKI Hungary Kft. honlapja ezen a címen érhető el.